Recipe Categories
68
Recipe Categories
68
Akçaağaç Şuruplu Kabarık Muzlu Krep

Akçaağaç Şuruplu Kabarık Muzlu Krep Tarifi

seflersofrasiRecipe Author
Ingredients
3
Person(s)
  • 2 adet
    Olgun Muz
  • 1 Adet
    Yumurta
  • 1 Su Bardağı
    (isteğe göre badem ya da yulaf sütü de olur)
  • 1 Yemek Kaşığı
    Tereyağ
  • 1 Tatlı Kaşığı
    Vanilya Özütü
  • 1 Su Bardağı
    Un
  • 1 Tatlı Kaşığı
    Kabartma Tozu
  • 1 Çimdik
    Tuz

Üzeri için:

 

  • Gerçek akçaağaç şurubu (maple syrup)

  • Dilimlenmiş muz, ceviz, fındık, yaban mersini (isteğe göre)

Directions
  • Pancake'leri önceden yapıp dondurabilirsin. Tost makinesinde ya da tavada yeniden ısıtılabilir.

  • Tatlılık seviyesi muzla geldiği için ek şeker eklemeye gerek yok.Maple syrup yerine bal, hurma şurubu ya da pekmez kullanabilirsin ama orijinal lezzet için %100 doğal akçaağaç şurubu önerilir.

  • 1. Muzları Ez:
    ezilmiş muz

    Olgun muzları derin bir kaseye al ve çatalla püre haline getir. Ne kadar olgunsa o kadar lezzetli olur.

  • 2. Islak Malzemeleri Karıştır:

    Ezilmiş muzların üzerine yumurtayı kır, sütü, eritilmiş tereyağını ve vanilyayı ekle. Çırpma teliyle homojen bir karışım elde et.

  • 3. Kuru Malzemeleri Ekle:
    Kuru Malzemeleri Ekle:

    Ayrı bir kapta un, kabartma tozu ve tuzu karıştır. Daha sonra bu kuru karışımı muzlu karışıma ekleyerek, topak kalmayacak şekilde çırp.

  • 4. Pişirme Zamanı:
    Pişirme Zamanı:

    Yapışmaz bir tavayı orta ateşte ısıt. Tavaya hafif yağ sür (ilk seferde yeterli). Karışımdan 1 kepçe dök ve yuvarlak şekilde yayılmasına izin ver. Üzeri göz göz olunca (yaklaşık 2 dakika) ters çevir ve 1 dakika daha pişir.

  • 5. Servis Et:
    Akçaağaç Şuruplu Kabarık Muzlu Krep

    Sıcak sıcak tabaklara al. Üzerine bolca akçaağaç şurubu gezdir. Muz dilimleri, yaban mersini veya dövülmüş cevizle süsleyebilirsin.

Nutritions
  • Kalori:
    350-400 Kcal
  • Protein:
    8-9 gram
  • Karbonhidrat:
    50-55 Gram
  • Şeker:
    15-18 Gram
  • Lif:
    3-4 Gram
  • Yağ:
    10-12 Gram
  • Doymuş Yağ:
    4 Gram
  • Kolesterol:
    60 mg
  • Sodyum:
    200-250 mg

Herkesin Aradığı Akçaağaç Şuruplu Kabarık Muzlu Krep Tarifi sizlerle

Sabah uyandığınızda mutfağı saran mis gibi muz kokusunu düşünün… Tavadan gelen o hafif çıtırtıyla birlikte yumuşacık pancake’ler gözünüzün önünde yükseliyor. Üzerine dökülen amber renkli akçaağaç şurubu, tabakta adeta bir tablo gibi yayılıyor. İşte karşınızda güne lezzetli bir başlangıç yapmanın en keyifli hali..

Beyaz un yerine tam buğday unu,

Süt yerine badem sütü veya yulaf sütü,

Şeker yerine sadece muzun doğal tatlılığı.
Bu haliyle hem rafine şekersiz hem doyurucu ve besleyici bir seçenek oluyor. Vegan alternatif isteyenler yumurtayı keten tohumu jeliyle değiştirebilir.

Rating Overview
4.85
8 ratings
6
5
2
4
3
2
1